Cauta  Cazare:

CAUTA DUPA


NEWSLETTER

CONTACTEAZA ONLINE

Yahoo! Status (Online/Offline)

Pesteri


Huda lui Papara
Huda lui Papara Una din cele mai importante si interesante pesteri din Muntii Apuseni, fiind o pestera activa formata prin trecerea unui râu prin munte, plina de formatiuni geologice.


Pestera Scarisoara
Pestera Scarisoara Pestera sculptata în calcare jurasice este cea mai mare pestera cu gheata din România situata la o altitudine de 1165 m având peste 3000 de ani vechime. Pestera Scarisoara ofera o imagine unica si splendida prin galerii ca Maxim Popa si Palatul Sânzienii care leaga între ele numeroase sali.


Pestera Liliecilor
Pestera Liliecilor (Lânga Moneasa )


Pestera Ursilor
Pestera Ursilor Pestera Ursilor are o lungime de peste 1500 m (din care aproximativ 1000 sunt electrificate) si a fost descoperita in 1975 intr-o fosta cariera de marmura.Ea este situata in satul Chiscau,in vestul muntilor Bihor, la 86 de km de Oradea.


Pestera Hotilor
Pestera Hotilor Pestera cu urme de locuire din Paleolitic si Neolitic precum si din epocile bronzului, fierului si daco-romana.


Pestera Dâmbovicioara
Pestera Dâmbovicioara Pestera Dâmbovicioarei este situata in sudul Muntilor Piatra Craiului, pe stanga Dâmbovicioarei, in amonte de Cheile Dâmbovicioarei si localitatea Dâmbovicioara. Fauna pesterii este saraca insa este una dintre pesterile usor accesibile din România.


Pestera Muierilor
 Pestera Muierilor A servit ca locuinta oamenilor inca din paleoliticul mijlociu. Numele ei aminteste de faptul ca ea a servit drept adapost al femeilor si copiilor in epoca migratiei popoarelor.


Pestera Vantului
Pestera Vantului Pestera Vantului se afla pe teritoriul comunei Suncuius, in judetul Bihor, pe malul stang al Crisului Repede. A fost descoperita in anul 1957 si este declarata monument al naturii, in prezent este inchisa vizitarea sa fiind posibila doar cu ghid.


Sura Mare
Sura Mare In pestera Sura Mare se afla cea mai mare colonie de lilieci din România, in total peste 10000 de lilieci.Este o pestera greu accesibila, fiind explorata pentru prima data in 1929.


Pestera Vadu Crisului
Pestera Vadu Crisului Pestera de la Vadu Crisului se afla in judetul Bihor, in defileul Suncuius - Vadu Crisului pe cursul raului Crisul Repede, pe versantul nordic al Muntilor Padurea Craiului.Pestera Vadu Crisului a fost descoperita de catre Czaran Gyula si doi colaboratori (Karl Handt si Veress Istvan) la 10 noiembrie 1903.Formatiunile si salile din pestera au primit nume dintre cele mai variate in functie de imaginatia celor care au descoperit aceste locuri minunate. Dintre cele mai interesante denumiri mentionam: Alba ca Zapada si cei Sapte Pitici, Raiul, Iadul, Mormantul lui Mahomed, Adam si Eva, Purgatoriul, Vulturul Alb, Bisericuta, Barba lui Mahomed, Floarea de lotus, Purgatoriul. Pestera a fost intens cercetata fiind publicate deja in 1911 primele date biospeologice referitoare la pestera Vadu Crisului iar in perioada interbelica institutul de speologie de la Cluj sub conducerea lui Emil Racovita a efectuat cercetari detaliate in aceasta zona (inclusiv pestera Vadu Crisului).


Pestera Comarnic
Pestera Comarnic In nordul Muntilor Aninei, pe versantul stang al vaii Comarnic (la 440 m altitudine), fiind cea mai lunga pestera din Banat (4040 m), declarata monument al naturii pentru adevaratele minuni subpamantene. Salile, de dimensiuni uriase, sunt legate printr-o vasta retea de galerii, dispuse pe doua etaje.Cazare in Romania
Alba
Arad
Arges
Bacau
Bihor
Bistrita-nasaud
Botosani
Braila
Brasov
Bucuresti
Buzau
Calarasi
Caras-severin
Cluj
Constanta
Covasna
Dambovita
Dolj
Galati
Giurgiu
Gorj
Harghita
Hunedoara
Ialomita
Iasi
Ilfov
Maramures
Mehedinti
Mures
Neamt
Olt
Prahova
Salaj
Satu-mare
Sibiu
Suceava
Teleorman
Timis
Tulcea
Valcea
Vaslui
Vrancea

informatii-cazare.ro pe Facebook

informatii-cazare.ro pe Twitter

TOP CAUTARI

Cele mai cautate localitati:
Iasi, Borsa, Slanic-moldova, Timisoara, Busteni, Brasov, Agapia, , Eforie nord, Targu neamt, Vatra dornei, Baile herculane, Predeal, Costinesti, Sibiu, Sinaia, Cluj-napoca, Bran, Baile felix, Sarata-monteoru, Botosani, Mamaia, Eforie sud, Breaza, Bucuresti, Focsani, Bacau, Belis, Praid, Galati,

Cele mai vizitate unitati:
Adventura, Perla Maramuresului, Oglinzi, Cabana Codrii Pascanilor, Venus, Viva Club, Sólyomkô, Varatec, Coroana, Coral, Stejarul, Alexandra, Frezia, Andra, Cabana Nora Riu Sadului , Sonia, Carolina, Montana, Vila Miandra, Hyperion,

Cele mai cautate cuvinte cheie pe site:
Oferte Revelion 2013, Craciun 2013, Cazare Munte, Oferte Craciun , Oferte Revelion, Oferte Cazare Revelion Craciun , Oferte pensiuni turistice Sarbatori, Vacanta Revelion, Oferte Revelion ,Concediu Romania Craciun

FACEBOOK